Connect with us

LIFESTYLE

FRIZURA KOJA JE OSVOJILA SVET OVE GODINE: Prvi put je bila MODERNA još davne 1950.

Objavljeno

-

Foto: Printscreen

Upravo ova frizura učinila ju je tako ženstvenom


Pre toga kratka kosa bila je namenjena samo muškarcima, ali nastaju promene. Na autoportretu Frida Kalo naslikala je sebe sa kratkom kosom nakon što se razvela od muža. Jedna od onih koja je sa puno samopuzdanja nosila kratku kosu bila je i Odri Hepbern. Upravo ova frizura učinila ju je tako ženstvenom.

Kratko ošišana kosa sa zadnje i bočne strane, a malo duža sa pređnje opis je piksi frizure. Hali Beri, Rijana, Viktorija Bekam, Ema Votson na najbolji način nose kratko ošišanu kosu.

Idealna je za one žene koje ne vole da troše puno vremena za oblikovanje duge kose.

Istaći će vaše crte lica na najbolji način, a u zavisnosti od oblika postoje različite varijante piksi frizure.

Advertisement

Izvor: Espreso

Porodica

Najbolje posle mame: Ovih 5 stvari naučićete samo od tetke

Objavljeno

-

Objavio

Odnos između tetki i sestričina ili bratanica je poseban. Mama je mama, a tetka je tetka, ona kul osoba koja svojim najdražim devojčicama prepričava neprijatne stvari o njihovim roditeljima, kupuje sladoled iza maminih leđa, poklanja najbolje poklone, lakira nokte, vodi na najbolje izlete i ne grdi čak i kada treba.

Tetka je i vredna životna učiteljica od koje svaka devojčica puno toga uči, a mi smo u nastavku izdvojili pet životnih lekcija koje tetke prenose na svoje miljenice!

1. Ne shvataj sve preozbiljno

Život pred nas svakodnevno postavlja razne izazove, a tetka je ta koja svoje mezimice uči da ne moraju sve da shvatati preozbiljno, da imaju na umu širu sliku onoga što je zaista najvažnije i da usmere svoju energiju prema svemu onom pozitivnom što ih okružuje.

2. Ceni male stvari

Advertisement

Ponekad se toliko fokusiramo na neke stvari, da nam promiču divne sitnice koje se svaki dan događaju oko nas. Tetke su te koje najbolje znaju da pokažu kako uživati u svakoj sreći, pa i onoj najmanjoj. One nas uče da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i da budemo zahvalne za baš sve dobro u našem životu.

3. Zabavljaj se kad god možeš

Život je stresan, a ponekad može biti posebno naporan. Tetke su te koje i u one najnapornije i najstresnije dane znaju da unesu zabavu i smeh i podsetiti nas na to koliko je važno ne zaboraviti da se zabavljamo.

4. Budi skromna

Tetke su tu i kada nas treba podsetiti koliko je važno s obe noge stajati črvsto na zemlji, ali i imati otvoreno srce i um u svakom trenutku.

Advertisement

5. Svaki dan je bitan

Tetka je ta koja nas uči da je svaki dan bitan i da svaki dan treba ceniti i iskoristiti jer nikad ne znamo šta život nosi već sutra. Život je krhka stvar – to je nešto što će vam reći i vaša tetka koja će vas naučiti da uživate u svakom trenutku!

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h