Connect with us

LIFESTYLE

EVO KAKO DA VAM JABUKE OSTANU SVEŽE: Potrebno je da uradite samo 1 STVAR

Objavljeno

-

Jabuke, Foto: Profimedia

Meke tačke ukazuju na to da je jabuka prezrela i da više nije sveža za jelo

Septembar i oktobar su najbolje vreme za uživanje u jabukama, pa bismo već sada mogli da se podsetimo kako da ih čuvamo, a da ostanu ukusne i do nekoliko dana.

Savršeno zrele jabuke su bez fleka i udubljenja i čvrste su na dodir. Meke tačke ukazuju na to da je jabuka prezrela i da više nije sveža za jelo

Kako čuvati jabuke?

Omiljneo mesto za skladištenje jabuka mnogima je činija sa voćem na kuhinjskom pultu. Međutim, imajte na umu da će na tom mestu da traju samo oko nedelju dana.

Da bi jabuke ostale sveže što je duže moguće, držite ih podalje od direktne sunčeve svetlosti. Ukoliko želite da im produžite rok, držite ih u fioci frižidera. Ovako mogu da ostanu sveže i do šest nedelja. Samo vodite računa da ih ne skladištite pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže gas etilen koji će da utiče na brže sazrevanje drugog voća.

Advertisement

Kako čuvati isečene jabuke?

Narezane jabuke čine tako ukusnu i zdravu užinu, ali ne traju koliko celo voće. Da biste maksimalno iskoristili kriške jabuke, čuvajte ih u vrećici koju možete ponovo da zatvorite ili u hermetički zatvorenoj posudi za skladištenje hrane u frižideru. Ostaće sveže oko 3-5 dana, iako ćete možda da primetite da postaju smeđe.

Da kriške jabuke ne porumene, ubacite ih u malo limunovog soka pre nego što ih stavite u posudu u frižideru.

Ljubav

Bujna ili potpuno depilirana: 5000 muškaraca izjasnilo se o frizuri ženskog polnog organa

Objavljeno

-

Objavio

Prirodna ili uređena ženska intimna frizura? Bujna ili potpuno depilirana? Anketa u kojoj je učestvovalo 5000 muškaraca otkriva odgovor na ovo škakljivo pitanje

Na pitanje „koji stil frizure ženskog polnog organa“ preferiraju, čak 5000 muškaraca je u anketi Huffington Posta i portala AskMen.com dalo podeljene odgovore.

41 odsto preferira potpuno obrijano intimno područje, a 38 odsto želi „uredno negovanu i podšišanu“ žensku intimnu frizuru.

15 odsto muškaraca prepušta odluku ženama i tome kako se koja oseća.

Samo 5 odsto je priznalo da voli prirodnu, odnosno netaknutu žensku intimnu zonu.

Advertisement

Što muškarci misle o svojim stidnim dlakama?

48 odsto smatra da ne treba voditi neku posebnu brigu o stidnim dlakama, ali se osećaju bolje ako im međunožje ima određenu negovanu estetiku.

20 odsto smatra kako je pristojno da se briju – jer to i žene rade. Prilično visok postotak smatra kako sasvim normalno da muškarci imaju negovanu intimnu zonu. 12 odsto uopšte na mari za „donje dlake“.

Koju ulogu igraju stidne dlake u svakodnevnom životu žene?

Na pitanje jesu li na osnovu stidnih dlaka nekada izgubile potencijalnog partnera, 91 odsto žena odgovorio je sa NE, a 9 odsto sa DA.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h