Connect with us

LIFESTYLE

ČIM OSETITE PRVE ZNAKE MIGRENE, nabavite ove STVARI koje će vam mnogo POMOĆI

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Proširenje krvnih sudova u mozgu, čime se pritiskaju živci uzrokuje bolne migrene


Jaki napadi migrene daleko cu češći kod žena, posebno u periodu pre početka menopauze tokom kojeg žensko telo proživljava traumu obavljajući prirodnu tranziciju ka menopauzi. Rizik od snažne migrene bio je veći u kasnijem preiodu predmenopauze, pre potpunog izostanka ciklusa, kada je nivo estrogena u organizmu vrlo nizak. Upravo u ovom periodu, svaka žena može očekivati i po deset napada migrene mesečno.

U slučaju vrlo snažnih migrena tokom predmenstrualnog perioda, lekari preporučuju uzimanje hormonske terapije ili estrogenskih flastera…

Žene koje su za vreme menopauze patile od simptoma depresije imale su snažnije migrenske napade, pokazalo je istraživanje Medicinskog univerziteta Sinsinati i Instituta za neurologiju na Univerzitetu u Kaliforniji.

U razdoblju hormonalnih promena i hormonskog starenja, kada menstrualni ciklus postaje neredovan, kod žena se javljaju simptomi poput naleta vrućine, naglih promena raspoloženja, razdražljivosti, nesanice, depresije, pada energije i snage, lakšeg i češćeg umaranja, gubitka volje ili debljanja.

Kućni lekovi i eterična ulja koja se koriste za lečenje migrena i drugih vrsta glavobolja svakako su dobrodošli kućni lekovi, posebno ulje od bosiljka, heljde, lanenog semena…

U slučaju vrlo snažnih migrena tokom opisanog razdoblja, lekari su preporučili uzimanje hormonske terapije ili estrogenskih flastera. U postmenopauzi, kada hormonska neravnoteža prestane, a nivo hormona postane nizak i stabilan, najčešće prestaju i migrenski napadaji.

Hrana smanjuje učestalost migrena

Izbegavanje konzumiranja određenih namirnica može pomoći u ublažavanju jakih glavobolja. Tako konzumiranje proizvoda sa visokim nivoom magnezijuma i omega-3 masnih kiselina, spanać, bademi, losos, pomažu u smanjenju učestalosti migrena.

Kućni lekovi i eterična ulja koja se koriste za lečenje migrena i drugih vrsta glavobolja svakako su dobrodošli kućni lekovi, posebno ulje od bosiljka, heljde, lanenog semena.

Izvor: Espreso

Horoskop

OVA 4 ZNAKA OČEKUJE PRAVO ČUDU U JULU: Neće znati ŠTA IH JE SNAŠLO

Objavljeno

-

Horoskop, Foto: Profimedia


Biće korisno da preispitate nedavne događaje, izvučete zaključke i prepustite se onome što vas vuče napred

Ovo leto može biti fantastično, ali mnogi će ipak naići na nevolje uzrokovane nepovoljnim položajem zvezda.

Blizanci

Zvezde Blizancima savetuje da rade na ciljevima. Biće korisno da preispitate nedavne događaje, izvučete zaključke i prepustite se onome što vas vuče napred.

Sreća će se sigurno osmehnuti onim Blizancima koji pravilno znaju da preraspodele prioritete i dozvole da promene uđu u život.

Lav

Lavove očekuje finansijski uspeh. Pronađite novi izvor prihoda. Osim toga, u julu će Lavovi moći da se izbore sa gomilom dugo nagomilanih problema i izazova, a kada se to dogodi, predstavnici ovog znaka će konačno slobodno disati.

Vodolija

Vodolija u julu će promeniti svoju sudbinu. Predstavnici znaka će krenuti putem samospoznaje i razvoja, i moći će da ostvare harmoniju u odnosima sa voljenima.

Međutim, za ovo ćete morati da usporite, pogledate sebe spolja, poradite na greškama i dozvolite sebi da verujete u čuda.

Devica

U julu će se ostvariti stari san rođenih u znaku Device – napokon će se sve stvari preokrenuti nabolje. Ovaj period biće ispunjen poklonima i iznenađenjima.

Biće prilike da se realizuje ono što Device odavno nisu odlučile.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h