Connect with us

LIFESTYLE

ČESTO VAS ZASVRBI LEVI ILI DESNI DLAN I NADATE SE NOVCU: Stvarnost i NIJE BAŠ TAKVA

Objavljeno

-

Dlan, Foto: Profimedia

Narodni trepetnik, prema kom su naši preci tumačili predstojeće događaje, otkriva da osobama koje se dominantno služe desnom rukom sigurno stiže dobitak onda kad ih zasvrbi levi dan


Koliko puta vam se desilo da vas “iz čista mira” zasvrbi levi dlan i da vam ubrzo, potpuno neočekivano, odnekud stigne novac? Da li ste ikada povezali ova dva događaja ili verujete da je u pitanju slučajnost?

Narodni trepetnik, prema kom su naši preci tumačili predstojeće događaje, otkriva da osobama koje se dominantno služe desnom rukom sigurno stiže dobitak onda kad ih zasvrbi levi dan.

Da bi iznenadni priliv novca bio što veći, kaže narodno verovanje, onaj kojeg svrbi levi dlan trebalo bi njime da protrlja kosu tamo gde je najgušća – tako će “umnožiti dobitak”.

Ako ih, pak, zasvrbi desni dlan, sleduje im trošak, i to mahom onaj neočekivani, a neretko i pozamašan.

Da bi trošak bio što manji, savetuje narodno verovanje, trebalo bi prevući rukom po nekoj glatkoj površini, ali nikako po stolu jer to “sluti na sirotinju”. Tako će, verovali su naši preci, što više novca ostati u džepu onog ko se dominantno služi desnom rukom.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

LIFESTYLE

KAKO UKLONITI PODOČNJAKE? Postoje 3 NAČINA

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Profimedia


Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih


Pomama za korekcijom usana se polako stišava i sada, bar tako estetski hirurzi kažu, sve više žena odlazi na korekciju podočnjaka. I zato, da biste izbegle odlazak „pod iglu“, mi smo vam spremili najbolje savete sa kojima ćete se rešiti podočnjaka.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju nisu samo vezani za to koliko spavamo ili ne spavamo, nego i za druge spoljne uticaje, ali i celokupno stanje organizma može da utiče na njih.

Ishrana pod broj jedan

Kao i uvek kada je reč o zdravlju i lepoti, sve počinje s onime što unosimo u organizam. Tamni kolutovi mogu biti znak manjka gvožđa i vitamina B12 u ishrani, pa se predlaže unos spanaća, graška, brokolija, tofua, kajsije, tamne čokolade, a ukoliko konzumirate hranu životinjskog porekla, tu su meso, jaja, mlečni proizvodi, a naročito riba. Pijte puno vode, pazite na unos soli, izbegavajte alkohol i cigarete.

Krema za oči

Kako je u području oko očiju koža prirodno tanja i nežnija, na njenu negu treba obratiti posebnu pažnju, jer će se upravo ovde videti prvi znakovi umora i prve borice.Kako to područje ima manje žlezda, hidratizacija je slaba i moramo joj pomoći hidratantnim kremama, posebno obogaćenim vitaminima B, C i E.

Iako se možda čini kao posebna investicija, naročito ako ste spremne da kupite zaista kvalitetnu kremu, isplati se – osim što će vam koža biti zahvalna, pogled svežiji, jedna kremica će vam dugo trajati.

Retinol

Retinol može da pomogne obnovi kolagena u koži i osnaživanju vaskularnog dela tog područja dokC vitamin može da poništiti pigmentaciju i posvetliti taj deo kože. Pronađite odgovarajući serum za oči s retinolom, ali budite pažljive i postepeno navikavajte kožu ako posežete za intenzivnijim kozmetičkim preparatima.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h