Connect with us

Film

MALO KO ZNA DA JE OTAC VUKA KOSTIĆA BIO LEGENDA: Toliko nas je zadužio, da je dobio dve ulice u Beogradu! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: ATA Images / M.M.

Malo ljudi zna da je otac našeg poznatog glumca, takođe bio dramski umetnik i da je iza sebe ostavio brojne zapažene uloge u serijama i filmovima.


Mihajlo Kostić Pljaka, bio je velika glumačka legenda, otac našeg istaknutog glumca Vuka Kostića, koji je osamnaest godina posle smrti, “dobio” dve beogradske ulice: u Zemunu (Pljakina ulica) i na Zvezdari (Ulica Mihajla Pljake Kostića).

Glumac Mihajlo Kostić Pljaka bio je glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju “Subotom uveče”, a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999).

Pljaku pamtimo i kao Pavla iz “Povratka otpisanih”, po filmu “Ljubičice”, a bio je, između ostalog, i šef obezbeđenja u “Sivom domu”.

 

Retko ko je primetio da je u kultnoj i višestruko repriziranoj seriji “Srećni ljudi”, snimljenoj 1993. godine, imao epizodnu ulogu.

On u seriji tumači ulogu upravnika kafilerije dolaze Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom, a ono što mnogi komentarišu jeste sličnost između Vuka i njegovog oca.

Mihajlo je preminuo u 2001. godine nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom, od koje je preminuo u svojoj 67. godini života.

Izvor: Stil.kurir.rs