Connect with us

HiTech

TVITER UVODI NOVE OZNAKE: Profili zvaničnih institucija se „odvajaju“

Objavljeno

-

Foto: EPA/Justin Lane

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija


Kompanija Tviter danas je saopštila da će sledeće nedelje dodati oznake za identifikovanje više računa povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svetskih lidera, “kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi“.

Među novim zemljama čiji će zvaničnici i institucije biti označeni je i Srbija.

Ostale nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Nemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, prenosi Rojters.

U avgustu je Tviter saopštio da će početi da etiketira naloge državnih medija kao što su ruski Sputnjik i kineska Sinhua, i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili glas nacionalne države u inostranstvu“ iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Tviter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

HiTech

FEJSBUK SVIMA ŠALJE NOVAC, PROVERITE SVOJE RAČUNE!

Objavljeno

-

Fejsbuk, Foto: EPA /SASCHA STEINBACH


Posle više od pet godina borbe na sudu, Fejsbuk je pristao da reši grupnu tužbu u kojoj se tvrdi da je nezakonito čuvao biometrijske podatke korisnika bez njihovog odobrenja.

Nagodba od 650 miliona dolara predstavlja jednu od najvećih isplata sa platforme društvenih medija ikada za kršenje privatnosti, a sve je to zbog nejasnog državnog zakona koji uključuje slike postavljene na platformu društvenih medija.

Skladištenje biometrijskih podataka bez saglasnosti

Protiv Fejsbuka je pokrenuta grupna tužba u kojoj se tvrdi da je prekršio zakon u Ilinoisu iz 2008. poznat kao Zakon o privatnosti biometrijskih podataka (BIPA). Prema članku u novinama iz Čikaga, zakon kaže da „kompanijama nije dozvoljeno da prikupljaju, čuvaju ili daju biometrijske podatke, koji uključuju stvari poput skeniranja lica ili otisaka prstiju, bez prethodnog obaveštenja i dobijanja lične saglasnosti“.

Takođe se zahteva od kompanija da precizira kako će informacije biti zadržane i kada će biti uništene.

Tvrdi se da je Facebook prekršio Zakon o privatnosti biometrijskih podataka kada je koristio tehnologiju prepoznavanja lica da kreira šablone lica ljudi koji bi se zatim mogli koristiti za identifikaciju korisnika, ali su to učinili bez njihovog pristanka.

Fejsbuk je odbacio sve optužbe o nepravednim radnjama, ali je pristao da stvori fond za poravnanje duga od 650 ,miliona dolara za obeštećenje više od 1,4 miliona ljudi.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h